Edó în românăM-am născut la Hoghiz in data de 11 aprilie, 1978. Am studiat în satul meu natal, la Sfântu-Gheorghe (jud. Covasna), în Bucuresti, la Debrecen, în Eurajoki, Savonlinna şi în Helsinki. Am predat la Hoghiz şi în Helsinki în şcoli generale, iar între 2004-2008 am predat limba finlandeză la Universitatea din Bucureşti. Am lucrat ca interpret şi translator pentru diferite şcoli particulare de limbi străine, birouri, bănci. În prezent locuiesc la Cluj, unde împreună cu partenerul meu, Sütő Zsolt conducem Centrul Spiritual Gandhi. Sunt facilitator de  constelaţii familiale, life coach şi instructor yoga.

Primele mele publicaţii beletristice au apărut în anii 2002-2004 în revista culturală şi artistică a maghiarilor din Scandinavia, Ághegy, precum şi în Színkép, anexa culturală a ziarului Romániai Magyar Szó (în prezent Új Magyar Szó). În anii următori până în prezent am continuat publicarea articolelor, eseurilor şi a poveştilor în Irodalmi Jelen,  Magyar Közoktatás, Magyar Liget, Napsziget, Korunk, Krónika, Transindex, Napsugár şi Szivárvány. În revista pentru tineret Cimbora am rubrică proprie cu titlul Edóságok. Din iulie, anul 2010 scriu poveştile rubricii lunare pentru copii a ziarului catolic Vasárnap.
În anul 2012 a apărut prima mea carte de poveşti la Editura Koinónia, cu titlul Monyómesék. În anul 2013 a apărut a două mea carte de poveşti cu titlul Poveste despre floarea vieţii, iar în anul 2014 cartea de eseuri Macska bazsalikommal, amândouă fiind publicate de Editura Ábel. În noiembrie anul curent apare continuarea cărţii Monyómesék, cu titlul Monyónyár.

Mai jos găseşti căteva articole, pe care le-am scris în română:

Despre dansul chakrelor, sau cum imi place mie dansul

Din defecţie în construcţie

La cules de îngeri copţi


Despre constelaţii familiale cu cravata desfăcută

Definiţia retragerii


De la strabunica mea la uleiurile esentiale DōTERRA

Căteva cuvinte-firimituri despre detragerea noastră digital-detox, sau faţa dublă a viperelor
Edó, Gergely Edó, carte, könyv, Cluj-napoca, yoga, coaching, constelatii familiale

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése