2017. június 12., hétfő

Despre dansul chakrelor, sau cum imi place mie dansul

Ador sa dansez. Mergeam in cluburi, cu intentia de a dansa. Nu mi-ar fi parut rau, sa fac cunostinta si cu baieti, dar cumva dansul avea prioritate. Credeam, ca nu prea se agata de mine nimeni, pentru ca sunt prea urata, prea inalta, prea asa, sau ba asa. Dar de fapt cand dansam, eram in universul meu. O prietena de a mea, mare fan drum&bass, m-a dus odata intr-un club din Bucuresti. Stia, ca nu mor dupa stilul acesta, insa doream amandoua sa petrecem timp impreuna, asa ca m-am dus. Si am inceput sa dansez. Ma privea uimita, ea aproape ca nu dansa, doar ma privea. Niciodata pe nimeni nu am vazut dansand asa, a zis ea. Asa cum? Asa, de parca corpul tau ar fi din muzica fluida, si fiecare particica, fiecare celula ar fi imbibata de ritm.

Asa, da, asa imi place mie dansul, un act de iubire intre sunete si miscari prin fiinta mea. Dar cum il am pe copilul meu, care inca e mic, si cum in cluburi se fuma, dupa cativa ani buni m-am trezit fara dans, fara aceasta mare dragoste de a mea. Si asa s-a nascut ideea workshopului de dansul chakrelor. Stiam deja multe despre yoga, chakre, nivelele de constienta, despre blocajele fizice aparute in urma blocajelor psihice, despre mantre, meditatie, relaxare. Si din "ce ar fi sa-i imbin si asa macar din cand in cand dansez si eu", s-a nascut sirul de workshopuri pe care i-am numit dansul chakrelor. Si iata ca am ajuns la sfarsitul celui de al doilea ciclu, care a fost plin de emotii, de rasete, plansete, surprize, de clipe catartice, clipe adanci si grele ca in constelatii, dar si de asteptari si dezamagiri, fata de mine, de propria persoana, de ceilalti. Muzica am adunat cu ajutorul lui Zsolt (yun.ro). Cum va fi, ce va din toamna, ramane de vazut. Ceea ce stiu sigur, nu pot trai fara dans, cum nu pot trai nici fara sa cant, sa iubesc. Si cei, care ma cunosc, ma pot vedea des dansand, cantand pe strada, in munti alergand, sau doar asa, in timp ce ma spal pe dinti, sau in timp ce fac ceva banal.

Cand iti permiti sa traiesti viata ce vrea sa fie traita prin tine, nimic nu mai e banal, totul devine sacru, energia divina care se manifesta prin noi isi sarbatoreste existenta.

Va astept cu drag la ultimul chakra dance din seria 2016/2017 vineri seara de la ora 7.
Sa ne fie de bine!
Edo

dansul chakrelor, Cluj, meditatie, relaxare,

Foto: © zsolt.ro
© Gergely Edó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése