2015. december 7., hétfő

Elvonulás meghatározása

 És most kérlek, mondd el nekem, mi az elvonulás. De pontosan, mint az iskolában, elvonulás meghatározása... Kiráz a hideg ettől a szótól, meghatározás. Határozd meg, mi az elvonulás, spiritualitás, szeretet, élet, halál, stb. A meghatározás életellenes. A szavak tartalma pedig annyiféle, ahány ember.

A decemberi elvonulás tizennyolc tartalommal bírt. Ennyiünket hívott meg ez a szó. Már akkor elkezdődött, mihelyt célba vette a jelentkező szívét. Aztán folytatódott a pakolással, s mivel egyáltalán nem vagyunk tisztában sem magunkkal, sem étkezési szokásainkkal, s az éhenhalással még annyira sem, de a közös tudatalattiban ott van, mint reális veszély, három-négy nap helyett mindenki egy hétre pakolt magának, és az éhenhalástól félő koplaló énjének. Egyik része a csapatnak este vágott neki az erdőnek. Zoli vezetésével kaptattunk fel a hegyre, és legalább egyszer mindenkinek megrogyott a lába. Lábroggyantgatások közben mégis, mégis, amikor lenéztünk a sötét ködben csillogó falufényekre, olyan jól esett elevennek lenni. Aztán másnap megérkezett a csapat többi része. A kicsi házban kitartottam a tevékenységek mellett, jóga a kakasülőn, mikor mind, mikor fele a csapatnak, családállítás és LIP (Life Integration Process), előadások, beszélgetések, éneklések (mantrázás és világi zene), meditáció, közös főzés, fél nap csendnap. Mindenki sikeresen találkozott a démonjaival, a témáival, félelmeivel, könnyeivel, kihívásaival, ki, amilyen nyelven éppen elcsípte őket (ENG,HU,RO). Minden egyes ember megérkezett a lelkével is. És ezt éreztük, nem csak rutinból számoltuk magunkat, hogy mind megvagyunk-e, hanem mert szerettük azt az egyéni színt, amitől még tarkább és ragyogóbb lett együttlétünk kelméje.

S aki azt hinné, hogy az ember spirigőgből vonul el, ahol aztán kimunkálja magából a megkeseredett házsártot, és mindentudón vonul vissza aztán az életbe, ahonnan megmondja a tutit, téved. Elvonultunk együtt kacagni a kinti-benti ködön. És ezt olyan lelkesedéssel tettük, olyan gurgulázva engedtük szabadjára a sok felszabadulást, hogy most már valóban megvilágosodtunk, és megmondjuk neked a tutit, a tutinak az ellentéte is pont olyan igaz.


elvonulás, közösség, jóga, meditáció, családállítás, LIP, tudatosság, mantra,


Várlak szeretettel a következő elvonulásra, nagy valószínűséggel május 1-én. Addig is, találkozunk szilveszterkor a Vigyázón.


elvonulás, közösség, jóga, meditáció, családállítás, LIP, tudatosság, mantra,


© Gergely Edó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése