2014. október 9., csütörtök

A csakrarendszer, a családállítás és a spirituális fejlődés

Valamikor, pár éve, amikor kezdtem belekóstólni a jóga filozófiába, lelkesen fedeztem fel az összefüggéseket a jóga, a buddhizmus és a magyar népmesék szimbólumai, akár történetei között. Egyszer, ha már elég bölcs leszek hozzá, fogok írni erről egy könyvet, határoztam el. Aztán megkaptam Pressing Lajos könyveit, Az égig érő fa és Az élet vize köteteket, és boldogan merítkeztem meg bennük. Ez az! Ez az! Pontosan ezek voltak az én sejtés-csíráim, amelyek nála már gyönyörűen és elevenen kibontakoztatva jelennek meg. Milyen jó, hogy ez már megvan, és nem nekem kell megírnom! Elég, ha eljuttatom másokhoz is.

 

Aztán egy ideje új sejtés-csírák kezdtek növekedni bennem, olyan viszketegség érzést okozva. Nem hagyott nyugodni, de nem láttam pontosan, mi is, mi is. Homály fedte, a körvonalakról csak annyit tudtam, hogy csakrák és családállítás. Csakraállítás, találtam ki a megfelelő szót. Nagyon büszke voltam rá. Pedig ez még semmit nem jelentett, csak azt, hogy sikerült megneveznem. De hol voltam attól, hogy lássam, mi is ez valójában! Tudtam, erőteljesen közük van egymáshoz, el is indultam a csakrák és betegségeik felállítása felé, amikor kezembe akadt egy másik könyv, ezt is Sándor Ildikótól kaptam, mint ahogyan a Pressing könyveket is. Budai László szomatodrámás könyvét olvastam el, a Mit üzen a tested címűt. Ugyanarra mozdul, mint amerre én is elindultam, a betegségeket vagy beteg szervet állítja fel, én pedig a csakrák családon belüli rendellenes működését szerettem volna felállítani. Budai László könyve tetszett, de ugyanakkor arról is meggyőzőtt, hogy kicsit elkanyarodtam a sejtés-csíráimtól. Nem ez! Nem ez!


Akkor vajon mi lehet? kerestem magamban az összefüggésekre rávilágító fénysugarat. Mi lehet az az összefüggés, amit pontosan érzékelek? Tudom, hogy van, hogy erőteljes, hogy erre kell tartanom, hallom a hívását, érzem a vonzását, de nem tudom, mi az. Csak annyit, hogy a csakrákhoz és a családállításhoz van köze.

És akkor Tőrös Ildikó "véletlenszerűen" a Gandhi Spirituális Központunk honlapján ráakad egy családállítás képzés hírdetésre, s mivel tudta, hogy már használom a családállítás módszerét életmód tanácsadásaimban is és a csoportos workshopokban is, elküldte a meghívót a képzésre. Szalachy Miklós a tanárunk. Már az első telefonos interjúkor tudtam, jó helyen járok, erre kell mennem. Aztán az első modul után megvettem egy könyvet, Wilfried Nelles, Az életben nincs visszaút címűt. Szalachy Miklós Wilfried Nellestől tanult, nagy tisztelettel beszél róla. Ezért vettem meg tőle egy könyvet. De, mivel már nagyon sok családállítással kapcsolatos könyvet olvastam, ezt is úgy vettem meg, hogy volt egy elég erős elképzelésem arról, miről is szólhat. Azért mégiscsak megvettem. És, ahogy elkezdtem olvasni, nagy örömmel kiáltottam fel, ez az! Modellezi a tudat fejlődését a csakrarendszer szempontjából, ugyanakkor a spirituális fejlődés lehetőségét is a családállítás által. Arról írt, amit én is éppen elkezdtem csinálni, ahogyan én értettem meg és alkalmaztam a családállítást. Milyen jó, hogy nem nekem kell ezt sem "kitalálnom", hiszen benne volt a tudati fejlődés mezejében, én csak vettem az adást, megtaláltam, és most ez a könyv által kaptam hozzá egy letisztultabb modellt és megerősítést.

 

Egyszerre tisztábban láttam, miért volt annyira a helyén az, hogy a workshopon a családállítás előtt behatóan foglalkoztunk a csakrarendszerrel, főleg az alsó hárommal. Miért éreztem mindig is azt, hogy a manipura, a napfonat, az egó székhelye fontos, még akkor is, ha látszólag a családállításban éppen nem ezzel dolgozunk. Nagyon sok minden a helyére került bennem, de nem rögzítve, statikusan, hanem úgy került a helyére, hogy újfajta mozgásba lendült, visszakerült az élet vizének erőteljes áramlatába.


Következő magyar nyelvű workshopok:
November 7-8-án Kolozsváron,
november 22-23-án Marosvásárhelyen.

Egy rész a worksop leírásból:

"Ez a hétvégi találkozás alkalmat nyújt arra, hogy egy integrált összegzést kapjunk a csakrarendszerről, ugyanakkor rálássunk a hozzájuk kapcsolódó testrészek, szervek, rendellenességek és ezek harmonizálását segítő esszenciális olajok dinamikájára, egy mélyebb összefüggésben pedig a csakrákhoz kapcsolódó különböző tudatszintek és lelki folyamatok összefüggéseire. A hangsúlyt a női csakrákra, minőségeik felszínre hozatalára és megerősítésére fektetjük, úgy, hogy közben a férfi oldalunkat is elfogadjuk. Ugyanakkor a férfi és női részünkből, a felmenő családi vonalainkból származó életenergiák kiegyensúlyozását is szem előtt tartjuk."

"Végül a családállítás segítségével megpróbáljuk ismét teljességében érzékelni önmagunkat, átvilágítani az árnyékban maradt én-részeket, újra aktiválni az elszáradt gyökereket, megerősíteni a sérült szárat, integrálni a leszakadt, lehasított lélek-szirmokat, leveleket, a nagyobb Lélek mozgását tartva szem előtt, figyelő szemeink az Élet áramlására vetve. Elfogadva és szívünkre ölelve múltunkat megnyílhatunk arra a kérdésre, hogy mit akar tőlünk az Élet, mire hív a jövő. És itt, a jelenben, az itt és mostban meghozhatjuk döntéseinket. A kulcs a kezünkben van. Szívcsakrád kulcsa megnyitja mind a fenti, mind a lenti világokat mélységesen emberi létben harmonizálva azokat."

(fotók Sütő Zsolt)
 

© Gergely Edó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése