2014. július 16., szerda

Balance, avagy a földelő keverék

Szombaton kiegészítettem Máthé Kriszta előadását a Balance olajjal kapcsolatban. Aztán Kriszta arra kért, írjam meg neki, amit elmondtam, aztán, olyan krisztásan, ahogy szokta, azt is kérte, hogy írjam meg úgy mindenkinek, ahogy szoktam. Hát jó. Megírom. Teljesen szubjektív módon, ahogy szoktam.

A Balance fenyőtömjént tartalmaz. Úgy reklámozta a DoTERRA, mint földelő keveréket. Erre felkaptam a fejem. Hát ez a titka, mondtam magamnak, a földelés. Azt éreztem, hogy benne van a tömjén súlyossága. Egy gyökereztető, két lábbal a földre hozó hatás. Mivel a jóga kapcsán elég jól belemélyedtem a csakrák működésének a tanulmányozásába, az, hogy illatokkal kezdtem foglalkozni, már startból jelezte, dolgom van a gyökércsakrával. Mindegyik csakrához tartozik egy érzékszerv, a gyökércsakrához, avagy muladharához a szaglás. Azt hiszem, ez érthető is mindenki számára, hiszen itt vannak az ösztönös dolgaink, és, ha azt mondom, nyers föld szaga, frissen kaszált fű illata, tavasz illata, ősz illata, nem kell különösebb fantázia, sem képesség, hogy egyből odavarázsolódjunk.

A gyökércsakrához tartoznak, és most a teljesség igénye nélkül írom, a következő kulcsszavak: biztonság, lét, ősbizalom, annak a hite, hogy az élet, az univerzum, Isten megtart, életösztön: üss vagy fuss, félelmek, bizonytalanság, hitetlenség, pénz, mint az anyag leganyagibb formája, a pénzhez való viszony, jog arra, hogy itt legyünk, a birtoklás joga, gyökerek, születés, anyatej, csecsemőkor, vörös szín, föld elem, nyugalom. Helye a gát, a gerinc alsó része, a farokcsonti fonat. Testrészei: láb, lábfej, csontok, fogak, vastagbél. Rendellenes működéskor a következő tünetek keletkezhetnek: súlyproblémák, aranyér, székrekedés, isiász, izületi betegségek, térdproblémák.

Személyes életemből származó és tanácsadói tapasztalataimból kiindulva azt látom, hogy a térdproblémák az élettel szembeni tiszteletlenségből fakadnak, nagyon gyakran a szülőkkel és felmenőkkel szembeni tiszteletlenséggel párban. A túl nagy gőgből, abból az érzésből, hogy én jobb vagyok, mint ti, majd én megmutatom, bebizonyítom, stb. Az aranyér, hasonlóan a visszérhez, a merevségből, a székrekedés pedig az elengedni nem tudásból, a dolgokhoz való túlságos ragaszkodásból, amikor nem tudunk jól birtokolni, hanem görcsbe merevedett kezekkel, foggal-körömmel kapkodva, kapaszkodva.

Amikor volt nálunk a Gandhiban meseállítás, a résztvevők megrohanták a dobozkám. Az összes Balance-ot eladtam. Mert a meseállításhoz erőteljesen vissza kellett jönni az igazi valóság talajára, az elszállt illúziók és hamis énképek világából, vissza az egó arcaiból a lélek talajára.

Ha magadra ismersz a fentebb írt kulcsszavak valamelyikében, akkor lehet, hogy most már érted, miért is jött be neked a Balance vagy a tömjén.

Hellinger mondta, gyökerek nélkül nem lehet repülni
:)


© Gergely Edó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése