2014. április 14., hétfő

Despre uleiurile esenţiale DōTERRA

Întotdeauna aveam o atitudine ambiguă faţă de mirosuri. Ori muream după un miros, ori muream de un miros. Am încercat cu parfumuri, cu geluri de duş, cu şampoane, cu uleiuri volatile, dar rar mă îndrăgosteam de vreunul. Şi chiar dacă a fost o înflăcărare, trecea repede, ca furtuna de vară deasupra capului meu des în nori.

Până anul trecut, când m-am întălnit cu nişte uleiuri. Eh, nişte uleiuri, mă găndeam eu. Nu prea mă interesează, dar cu tipa, care ţinea prezentarea şi cu care amândouă eram invitaţii unei tabere de vară pentru familii, - ea cu uleiurile sale, eu cu poveştile mele - eram colegi de liceu, aşa că m-am dus mai mult din cauza aceasta, pentru că, încă din liceu mi se părea că este o fată interesantă. Prezentarea ei a fost ok, însă nu am căzut imediat pe burtă. Am zis, că o să fac o comandă şi o să încerc. Însă şi viespii au avut ceva de comentat. Şi-au făcut cuib, s-au înmulţit şi cu mare drag înţepau cam fiecare a două persoană, şi, presupun că nu puteau ţine minte pe toţi cei care s-au adunat acolo, că pe unii înţepau chiar de mai multe ori. Just in case. Iar tipa cu uleiurile, cu gentuţa ei frumos mirositoare, apărea din senin, punea o picătură de levănţică pe înţepătură, şi copii nu mai urlau, dispăruseră şi lacrimile de crocodili. Hmmm, hmmmm, hămmuiam eu văzând toate astea, dar când a scăzut febra unui băieţel care a făcut insolaţie (şi cu care noi în cortul de poveşti ne-am chinuit cam două ore degeaba), în numai câteva minute cu uleiul de peppermint, m-am dat de bătut. Aproape de tot. În sensul că m-a întrebat, dacă aş vrea să devin consultant DōTERRA la Cluj. Din start am zis, da. Pe urmă repede m-am răzgăndit. O să îmi dea bărbatul în cap, mă găndeam eu, că şi aşa fac destule, am destule pe cap, nu îmi mai lipseşte încă ceva în cârcă. Însă Kriszta, aşa o cheamă pe tipa aceasta minunată, a insistat. Nu s-a dat de bătut. După prima comandă deja mă clătinam iar spre da-uri. Markus, băieţelul nostru s-a îndrăgostit din start de ele. Era primul tratament, ce nu numai că nu refuza, ci abia aştepta.
Şi uite aşa, m-am clătinat de tot spre da. Mai ales, că atunci când am întrebat-o, dacă trebuie să fac ceva, îmi răspunses: nimic, o să vină de la sine, dacă e să faci ceva. Şi cu plăcere. Dar dacă cumva mă înşel, şi nu îţi face plăcere, atunci nu faci, şi gata.

De făcut nu fac aşa de multe, de bucurat însă mă bucur şi mai mult, când primesc feedbackurile de la mămici, de la prietene, de la clienţi. Şi înmulţirea comenzilor e cel mai bun indicator. Se pare, că primesc tot sprijinul, pentru a face lumea să devină din ce în ce mai independentă de medicamente, de a descoperii alchimia minunată a plantelor, sufletul lor revărsat în uleiuri. Uleiuri, ce pe vremuri concurau cu valoarea aurului.

Uleiurile esenţiale DōTERRA pot fi folosite în mai multe scopuri, aproape toate ca uleiuri volatile şi de aromaterapie, şi majoritatea lor şi intern.

Uleiurile cele mai des comandate de la mine până acum sunt Wild Orange, Lemon, Peppermint, Lavander, Clary Sage, Teatree, şi amestecurile precum Breath (pentru căile respiratorii), OnGuard, pentru întărirea sistemului imunitar, Whisper, amestec feminin, Balance, amestec calmant pentru psihic, Deep Blue, pentru inflamaţia musculaturii şi pentru durerile articulaţiilor.

Vă recomand siteul pe care îl folosesc în mod regulat, Everything Essential. La fiecare boală sunt recomandate uleiurile cele mai potrivite şi modul lor de folosire. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre un ulei anume, mergeţi în pagina cu uleiuri, Oils & Blends.

Pentru preţuri puteţi consulta pagina http://www.doterra.com/, însă la ceea ce trebuie să fiţi atenţi când verificaţi preţurile este, că preţurile de pe site sunt preţuri fără taxă şi fără taxa de trimitere.

Pentru sfaturi, întrebări legate de derularea comenzii, etc. puteţi să îmi scrieţi pe gergelyedo arond gmail punct com, şi dacă este necesar, putem discuta restul detaliilor la telefon.

Mai jos un film frumos cu subtitrare în română, singurul film în română ce am găsit pe youtube:
© Gergely Edó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése