2011. november 29., kedd

Márkusnak a kalandozásokból lett Zsoltról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy méhecske, aki egész nap csak zümmögött, gyűjtötte a méznek valót, röpdösött, hordta, vitte a nektárt. Csak úgy kacskaringózott nyomában a sok ZZZZZ, mint egy S betű. De egyszer a méhecske úgy döntött, hogy ő bizony elfáradt. Bement a kaptárba, és többé azt sem mondta, mukk, nemhogy ZZZZZ.

Ettől fogva csak üldögélt naphosszat, ette a finom nektárt és nézett ki az ablakon. Senki nem tudhatta többé, mi jár a fejében.

A sok Zéből a Z betű, a kacSkaringóból pedig az S sokáig várakoztak a kaptár előtt. Unalmukban piszkálták az orrukat, , vakarták a fejüket, sőt, egyszer, amikor arra járt egy ZSuzsi még fel is sorakoztak egymás mellé, hátha, hátha, de bármit is eszeltek ki, az idő nem telt olyan gyorsan, mint amikor még nagy volt a Sürgés és a nyüZsgés.

A vánszorgó időbe aztán elkezdtek beleÓbégatni, s addig, addig Óbégatták, hogy mi dOlguk a világon, míg köréjük nőtt egy O betű. No, lett is nagy kergetőzés, gurigázás. Addig mind hanczúrozott Z, S meg O, míg a nagy vigasságuk oda nem csábított egy LOvat.

Nosza, fel is pattantak rá a betűk és belovagolták az erdőket, mezőket, átúsztatták az Óperenciás tengert, felkaptattak az Üveghegyre, aztán még azon is túlra, még Bolondériába is eljutottak, ahol azt mondja az O betű, ő itt leszáll s elmegy keréknek, mert, úgy látja, elég sokan vannak, akiknek pont ő hiányzik.

Z és S csak lovagoltak tovább, trapatrapa trapatrapa, éjjel, nappal, szüntelenül és közben valamit nagyon kerestek, mert egész nap csak azt ZSongták, keresem, keresem, nem kapom, ha megkapom, megfogom.
No, ebből
legyen elég , szóltam rájuk ma hajnalban, mert én ettől lassacskán beZSongok. Pont.

-
Hát ez az! - kiáltott fel boldogan Z, S meg a LÓ. Azzal kinyúltak a füzetből, s elkapták a ponT végét. Leszállt a LÓról a Z, utána az S, aztán meg az O, végül pedig az L. És odabiggyesztették maguk mögé, sereghajtónak a T-t. Így lett a kalandozásokból


Z S O L T

Így volt, végenincs mese lett.

Ha Z, S meg a LÓ a ponTból a T betűt ki nem kapták volna, az én mesém végére is pont kerülhetett volna

de így

2 megjegyzés: