2011. április 27., szerda

mai ajánlók

számomra legszebb fotóinterjú eddig Jánoskával

ugyancsak kedvenc saját képeim Jánoskával és kis barátainkkal

kedvenc mesém, A Szerencse-tündér sárcipője

"- Tudnod kell - folytatta -, hogy ma van a születésem napja, s ezen a jeles napon egy pár sárcipőt bízott rám az asszonyom. Az emberiséget kell megajándékoznom vele. Bűvös erő lakik ebben a sárcipőben: aki felhúzza, ott terem azon a helyen és abban a korban, ahová kívánkozik; azon nyomban teljesül a vágya, és az az ember végre tökéletesen boldog lehet itt a földön.

- Ne hidd! - rázta a fejét a Gond-tündér. - Az az ember boldogtalan lesz, és áldja majd a pillanatot, amikor megszabadul a bűvös sárcipőtől.
(...)

- Utazni csupa gyönyörűség volna - sóhajtott fel a diák -, ha test nélkül utazhatnánk. Ha míg testünk pihen, szabadon csatangolhatna a lelkünk. Akármerre járok, mindig hiányzik valami, s ettől elszorul a szívem; mindig többre vágyom, mint amit abban a percben kaphatok; mindig jobbat kívánok, a legjobbat kívánom, de azt már nem tudom, mit és hol érhetem el. Tulajdonképpen egy boldogító cél felé törekszem, a legboldogítóbb felé.

Ahogy ezt kimondta, már otthon is volt fehér függönyös szobájában; fekete koporsóban feküdt a szoba közepén, örök álmát aludta, teljesült hát a vágya: teste pihent, lelke ismeretlen messzeségekben bolyongott. - Senkit se mondj boldognak halála előtt - intenek Szolón szavai: itt is, igaznak bizonyulnak."

2 megjegyzés:

  1. Közben megnéztem a macskás videót is Márkussal.
    A gyerekek már csak ilyen kedvesek, van bennük valami közvetlenség, ami elvarázsolja az embert.
    Erről a meséről annyit tudok mondani, hogy jó lehet azt is észben tartani, hogy a halál belülről nem elalváshoz, hanem felébredéshez hasonlít. Ettől a kellemetlen ébredéstől való félelem hajtson sokakat a jó tettek felé.

    VálaszTörlés
  2. hát, nem tudom, felébredni csak jó lehet, nem?

    VálaszTörlés