2011. február 22., kedd

változz meg

háziasszony filozófiából (tegnapi levél-válasz-maszadék csoporttársamnak):

miközben azon jár az eszem, hogy elolvasni mindent, mindent, letekerni a melót, Márkusnak vajon ismét fülgyulladása van-e, ha nem haltam bele a tegnapi gyomorrontásba, vajon most a diétázásba fogok-e, kiteregettem a ruhákat, most már elolvashatom, amit írt András.... és erre úgy nekimegyek az ajtónak, hogy épp csak ki nem hasad a szemöldököm, elered a könnyem, lerogyok az ágyra, és pár szóban ömlik arcomra a válasz:

határaink mindig csak a múltban és jövőben vannak, szűkre szabják a jelent, ketrecbe zárják a pillanatot
a pillanatot, amely, mindegy, mi történik, egyforma komolysággal és derűvel adja magát, minden, mit köréje kerekítünk, a mi találmányunk
ha jelen vagyok a pillanatban, nem megyek neki az ajtónak, nem lesz gyomorrontásom, mert arra figyelek, ami történik, a lépteimre egyik szobából a másikba, az ételre és gyomrom reakciójára, miközben eszem, nem pedig az asztalt körbeülők diskurálására
ha jelen vagyok, magam vagyok az örök változó, mert már nem ugyanaz lép ki a szobából, mint aki belépett (ha nem hiszed, gyere, nézd meg a kukujomat), a változónak pedig nem lehetnek határai
ha pedig azt hiszem, hogy határai vannak, akkor vagy a múltban élek (felgyűlt tapasztalatok alapján ítélkezem), vagy pedig a jövőben (félek az ismeretlentől)
amikor tapasztalok, változom, az, aki tapasztalja a változást, jelen van, mégpedig azért, mert ez legtöbbször fájdalommal jár :)
hétvégén azt hallottam Fenyő Ervintől: változz meg akkor is, ha keresésben vagy, és akkor is, ha azt hiszed, megtaláltad (akkor meg pláne) :) (ennél jobban nem is szólhatott volna hozzám)

6 megjegyzés:

 1. Ezt nagyon szépen megírtad. :))

  Linda

  VálaszTörlés
 2. Tényleg szép:)
  Mi az a kukuj?

  VálaszTörlés
 3. kis dudor. a dudor eltmult, helyette a szemhejam nagyon szep lila. igy legalabb tudom, hogyan neznek ki, ha sminkelnem magam. eleg hippi :)

  VálaszTörlés
 4. Na, ezt most már tul késöre olvastam. Azelött kellett volna, mielött eltörtem a lábujjam, mert én is megyek neki mindenek. :)

  VálaszTörlés
 5. hehe, hát látod, ez a büntetés, ha nem vagy elég buzgó olvasóm :) de ne aggódj, én olvasom a blogom, mégis, továbbra is mindegyre nekimegyek mindennek. a végén mág Zsoltot bebörtönzik :), néha úgy nézek ki.

  VálaszTörlés