2010. december 29., szerda

Sepsiszentgyörgyi kiskaland

eszembe jutott egy esetem magammal s a kedves ismeretlennel

2oo8 januárjában Márkus éppen eldöntötte, hogy elkezd edzeni a kinti világra, jókat rugott belém, én pedig eldöntöttem, hogy elmegyek Sepsiszentgyörgyre megmutatni kerekedő hasamat két drága családnak (főleg, hogy az egyik hölgy már súlyos beteg volt, de aztán még megismerhette Márkust is, rá egy évre, mielőtt nemrég magával vitt a csillagokba legalább ezer évnyi fényt).
Szállásadóim a Csíki negyed legvégében laknak. Januári hideg, havas téli este volt, közeledett az éjfél, de én várandósan is szenvedélyes gyalogos voltam. Buszra már kár lett volna várni, taxizni nem akartam, zsákom hátamra kaptam s elindultam gyalog a tejgyár felé. A bökkenő csak az volt, hogy a Csíki negyedből jöttem már arra ki az állomásra, de visszafele soha. Így aztán előbb kanyarodtam be egy utcán, mint kellett volna s valami blokkok között kötöttem ki, egy patak mellett. Nézelődtem, gondolkodtam, most merre. Csak azt tudtam, hogy valamiképp át kell jutnom a patak túloldalára, aztán lesz valahogy. Igen, csakhogy jó sötét volt s sehol egy palló. Ahogy ott ácsorogtam, látom, valaki megy a töltésen, megy, megy s már elég messzire haladt, amikor egyszer csak látom, kel át a patak fölött. Nosza, utánairamodtam, gondoltam, gyorsan, míg el nem vesz a láthatárról, mert aztán kereshetem ismét a pallót a sötétben. S hát látom, hogy a férfi is megszaporázza lépteit s futás, eltűnik a túloldalon a blokkok között. Hazáig röhögtem. Mondtam is a házigazdáéknak, hogy na, én aztán nem kell attól féljek, hogy véletlenül megerőszakolnak egy sötét utcán, hanem inkább engem néznek éjszaka egyedül járkálókra leselkedőnek.

és egy kis buli a barátnőimnek, színes pizsomabulikról álmodom :)

2 megjegyzés:

 1. Hasas-púpos nő... Mit vártál? ;)

  Az ember ilyen (hasas-púpos) állapotában olykor ráadásul fúria is, én legalábbis az voltam hátamon a zsákommal, ami tele volt a frissen vásárolt zöldségekkel, elöl a nagyobbik lányommal gömbölyödtem méretesen (hőlégballon), bal hónom alatt a kétéves fiam motorja, jobb hónom alatt a rúgkapáló kétéves fiam, előttem a fölső szomszédom (akkor még tömbházban laktunk), riadtan pislog hátra, egyszer csak úgy marad, mire én:
  - Mit bámul, ahelyett, hogy segítene?
  - Ööö... melyiket vegyem el?
  - Ezt nem tudja - mutatok ingerülten a hasamra -, a többi közül választhat!

  Szegény ember!:)

  VálaszTörlés