2010. március 20., szombat

varázsló

egy barátnőm szintén varázsló, varázsolva tanít, eddig kisiskolásokat, most óvodásokat. nem büntet, nem feketepontoz, mégis van autoritása, hallgatnak rá a gyermekek. nem könyvből mondja a mesét, hanem mesél. szemükbe nézve megeleveníti a történetet. élteti a mesét, a gyerekszívet, fantáziát. legutóbbi élménye, hogy a gyermekek megtapsolják. katarzis. ennél nagyobb katarzis nincs, mint mikor a gyermekek. varázsló.
így hát a többiek, a kollegák, igazgatók, satöbbik félnek tőle. nem értik. aláásnak, keresztbe tesznek, szúrkálnak, gyengítik (erősítik?)

a gyermek érzi, hogy ki vagy és mit akarsz. hogy őszintén adod magad, vagy csak kedveskedsz. hogy meghallgatod, vagy csak érdeklődést mutatsz. reagálásából megtudhatod, hol állsz. ha lehet, próbáld ki magad. és ha még nem volt katarzisélményed gyermekekkel, csoporttal vagy csapattal, kívánom, legyen. magamnak is kívánom, legyen még. hogy a gyermekek ne akarjanak kimenni szünetre, felnőtt gyerekek kérjék, hagyjuk a nyelvtant, beszélgessünk (a tesztek világában milyen erős (s)óhaj és senki nem veszi figyelembe), blokk előtti kamaszlányok eleinte zárt kövek, pár perc után megállíthatatlan csobogás. csak figyeld a mai kamaszokat és megtudod, hamarosan milyen világban fogsz élni. és ne nyafogj és panaszkodj és rettegj, de tégy érte valamit, hogy kellemesebb legyen a jövőd. bármikor tehetsz, amikor gyermekekkel, kamaszokkal találkozol, vagy együtt. hogy mit, azt nem tudom megmondani, de örülnek neki, ha szeretik őket, és értékelik az őszintéket. ennyit tudok.

és persze, hogy szerelmes vagyok a barátnőmbe és ő is belém, úgy, mint a napba, az égbe, a fénybe, a fűbe, az éltetőbe. és erősítjük egymás ragyogását, amikor találkozunk. és egymás nőiségét, anyaságát. ha a nő nőiségében és társa iránti szerelmében akar erősődni, akkor keresse az olyan nők társaságát, akik hasonlóan éreznek társuk iránt és tisztelik a férfit. ha egy nő anyaságában akar erősődni, keresse az olyan anyák társaságát, akik érzik a gyermeküket és tisztelik a gyermekeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése